Open top menu
subota, 8. veljače 2014.

  • Namirnice za biskvit:

  •  400 g glatkog brašna
  •  4 čvrsta jogurta
  •  300 g šećera
  •  10 kašika ulja
  •  4 kašike kakaa (može i još 1 kašika Kraš expressa)
  •  1 kašika sode bikarbon
  • Namirnice za čokoladni preljev:

  •  2 čokolade za kuhanje
  •  1 mliječna čokolada
  •  250 g maslaca
  •  15 kašika šećera
  •  150 ml mlijeka


  • Za ukrašavanje:

  •  1/2 l šlaga u tetrapaku
  •  1 mliječna čokolada
  •  1 Kinder čokolada
  •  2 kašike šećera u prahu
  •  2 kašike Kraš expressa 

Priprema:

Vrijeme pripreme:
45 min
  1. U dubokoj posudi prvo umutiti: jogurt i šećer, pa zatim postepeno dodavati ulje, sodu bikarbon, brašno i kakao. Kad se smjesa fino umuti izliti je na pomašćen i pobrašnjen kalup za torte (20×30) i peći na 200 C oko 20-tak min.
  2. U šerpu staviti mlijeko, šećer i čokolade pa kad se sve fino rastopi dodati i omekšali maslac, sve fino umutiti i ostaviti da se ohladi.
  3. Ohlađen biskvit preliti čokoladnim preljevom. Ostaviti da se čokolada malo stvrdne.
  4. Šlag, Kraš express i šećer u prahu umutiti (ne prečvrsto), pa u to umiješati plastičnom kašikom izribano pola mliječne čokolade i izribanu Kinder čokoladu.
  5. Premazati preko kolača i na kraju izribati ostatak mliječne čokolade.

Posluživanje:

Kolač mora stajati u frižideru bar 4 sata prije posluživanja. Jer bolje upije čokoladni preljev.

Uživajte !!! 




Izvor- www.recepti-kolaci-torte.blogspot.com/

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian