Open top menu
subota, 8. veljače 2014.







Sastojci:

Za kolač

 3 čaše kiselog mlijeka
 3 čaše šećera
 1 čaša ulja
 3 čaše brasna
 4 kasike kakaa
 1 kašičica sode bikarbone

Za preliv
 1 kašika ulja
 4 kašike mlijeka
 1 kesica kapućina( može i bez)
 70 gr margarina
 3 stangle čokolade(50 gr) 




Priprema

Sve sastojke za kolac umutiti mikserom. 

Staviti u podmazan i brašnom posut pleh i peći na 200 stepeni. Proveriti čačkalicom jeli pečeno, ako je čista , to je to. Ne treba više od 20 minuta do pola sata. Ohladjen kolač izbockati čačkalicom i preliti vrucim prelivom. 
Preliv se pravi tako što se svi sastojci stave u šerpicu i miješa se dok ne provrije. Kad provrije, prelije se po kolaču. 
Uživajte !


Izvor- www.recepti-kolaci-torte.blogspot.com/

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian