Open top menu
utorak, 25. veljače 2014.

JEDNOSTAVAN RECEPT







Sa jednog od najboljih blogova o hrani donosimo vam jednostavan recept za domaću nutelu. Ako na licu mjesta ne slistite cijelu teglu, možete da je koristite za palačinke, kolačiće i krofne.


Nutella (foto: cure.ba)
Autorka ovog recepta je Najva Kronfel, koja ima diplomu Francuskog kulinarskog instituta, ali se na svom blogu "Cluelinary 101" posvetila tome da pomogne početnicima i amaterima u kuvanju odličnim, a jednostavnim receptima. Isprobajte njen recep za domaću nutelu:

Sastojci:

dvije šolje pečenih i oljuštenih lješnika

šolja rastopljene tamne čokolade

dvije kašike kakao praha

četiri kašike šećera u prahu

dvije kašike ulja (od uljane repice)

trećinu šolje kokosovog mlijeka

Priprema:

U blenderu miksajte lješnike dok se ne pretvore u pastu, nekih 15 minuta. Dodajte ostale sastojke i nastavite da miksujete dok ne postane glatko. Probajte i dodajte još šećera ako je potrebno, ili mlijeka ako se čini da je previše suvo
(SMEDIA)

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian