Open top menu
utorak, 18. veljače 2014.

Ovi sočni i hrskavi keksići ne samo da su zdravi već su i vrlo ukusni, a smijete ih jesti koliko želite. Crveno bobičasto voće vrlo je zasitno te je samim time odličan saveznik kod mršavljenja. Izvrstan je antioksidans, djeluje portuupalno i drži kolesterol pod kontrolom. Donosimo recept za koji vam treba svega pola sata.



SASTOJCI:
- 1 šalica integralnog brašna
- 1 žlica praška za peciva
- ½ žlice mljevenog cimeta
- ½ žlice soda bikarbone
- ½ žlice soli


- 1 šalicu smeđeg šećera
- ¼ šalice prirodnog soka od jabuke
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 jaje (veće)
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1,5 šalica zobenih pahuljica
¾ šalice sušenih trešanja (može ribiza ili višanja)

PRIPREMA:
1. Pećnicu ugrijte na 190 stupnjeva. Pripremite lim i stavite u njega papir za pečenje

2. U maloj posudi izmiješajte brašno, prašak za peciva, cimet, sodu bikaronu i sol

3. U veliku u zdjelu stavite šećer, sok od jabuke, ulje, jaje i vaniliju. Dobro izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu masu te dodajte sastojke iz male posude . Sve zajedno dobro izmiksajte te dodajte zobene pahuljice i trešnje te sve još izmiješajte.

4. Velikom žlicom ili onom za sladoled zagrabite masu te je stavite na lim za pečenje oblikujući okrugle keksiće. Nastavite ih slagati jedan do drugoga ostavljajući razmak.

5. Pecite 10 do 12 minuta dok ne poprime zlatno smeđu boju. Izvadite lim iz pećnice i ostavite gih tako oko 2 minute te ih izvadite u posudu za posluživanje.

SAVJETI:
- Ostavljajte dovoljan razmak između keksića na pladnju kako se tijekom pečenja ne bi spojili.

- Ako ne volite suho voće zamjenite ga komadićima tamne čokolade.
(ZADOVOLJNA.HR)

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian