Open top menu
srijeda, 19. veljače 2014.

Predstavljamo kolač koji vas neće postidjeti u bilo kojoj prilici.



Sastojci

Biskvit:
     6 bjelanjaka
     10 dag šećera
     10 dag kokosa


     1 žlica brašna
     1 žlca octa
Krema:
     6 žutanjka
     10 dag šećera
     20 dag margarina
     30 dag čokolade s rižom
     400 ml slatkog vrhnja

Priprema
1 Pripremamo biskvit na način da istučemo bjelanjke sa šećerom. Dodajemo kokos, brašno, ocat i lagano izmiješamo mikserom.
 Smjesu ulijemo u tepsiju obloženu pek papirom i pečemo na 180° 15-tak minuta.
2 Žutanjke sa šećerom miksamo na pari. Kad se dovoljno zgusne dodajemo margarin i miješamo mikserom. Na kraju u kremu ulijemo čokoladu s rižom koju smo prethodno otopili i dobro promiješamo. (Pošto je to 30 dag čokolade uzmite duboku posudu i čokoladu kidajte prstima na što sitnije komade - ona se neće otopiti da bude tekuća nego će omekšati jer je s rižom.)
3 Na ohlađeni biskvit mažemo kremu, a na kremu šlag.

Posluživanje

Etogac! Kolač ostavimo preko noći na hladnome i režemo.
(COOLINARKA.COM)
,
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian