Sastojci:
- Šalica Nutelle (ili jedno malo pakovanje)
- 500 - 600 ml Slatkog vrhnja
- 1 Kondenzirano mlijeko
- Čokolada s lješnjacima ili bijela čokolada
Priprema:
1. U zdjelu za miksanje ulijte slatko vrhnje i kondenzirano mlijeko
2. Mikserom ili pjenjačom dobro umutite sastojke dok ne dobijete kremastu, bijelu masu
3. U masu dodajte Nutelle i sve dobro izmiješajte dok masa ne postane pastelno smeđa. Budite strpljivi jer će Nutelli trebati nešto dulje da se rastopi i poveže s ostatkom smjese
4. Čokoladu razmrvite na komadiće, ubacite ih u smjesu te sve lagano izmiješajte
5. Sladoled prelijte u plastičnu posudu s poklopcem, stavite u zamrzivač na 4 do 5 sati i vaš je sladoled gotov!
Savjet:
- Umjesto kondenziranog mlijeka možete koristiti mlijeko u prahu, ali umjesto litre vode dodajte samo oko 3 - 4 dl
- Želite li da sladoled bude ekstra kremast zamrznite ga na 4 sata, potom izvadite, prelijte u blender ili posudu za miksanje, izmiksajte te vratite u zamrzivač na još 4 sata.
- Šalica Nutelle (ili jedno malo pakovanje)
- 500 - 600 ml Slatkog vrhnja
- 1 Kondenzirano mlijeko
- Čokolada s lješnjacima ili bijela čokolada
Priprema:
1. U zdjelu za miksanje ulijte slatko vrhnje i kondenzirano mlijeko
2. Mikserom ili pjenjačom dobro umutite sastojke dok ne dobijete kremastu, bijelu masu
3. U masu dodajte Nutelle i sve dobro izmiješajte dok masa ne postane pastelno smeđa. Budite strpljivi jer će Nutelli trebati nešto dulje da se rastopi i poveže s ostatkom smjese
4. Čokoladu razmrvite na komadiće, ubacite ih u smjesu te sve lagano izmiješajte
5. Sladoled prelijte u plastičnu posudu s poklopcem, stavite u zamrzivač na 4 do 5 sati i vaš je sladoled gotov!
Savjet:
- Umjesto kondenziranog mlijeka možete koristiti mlijeko u prahu, ali umjesto litre vode dodajte samo oko 3 - 4 dl
- Želite li da sladoled bude ekstra kremast zamrznite ga na 4 sata, potom izvadite, prelijte u blender ili posudu za miksanje, izmiksajte te vratite u zamrzivač na još 4 sata.
(ZADOVOLJNA.HR)