Open top menu
petak, 28. ožujka 2014.








Sastojci
800 gr. petit keksa
1/2 l. mleka
200 gr. cokolade
250 gr. margarina
3 kesice vanila secera

Glazura
200 gr. cokolade za kuvanje
1,5 dcl slatke pavlake
1 kasika margarina

Priprema
U toplom mleku istopiti cokoladu, margarin i vanila secer. Keks izmrviti, preliti sa toplim mlekom i izmesati. U kalup, oblika po zelji, stavite foliju da bi kolac kasnije mogli lako da izvadite, rasporedite smesu od kesa i ostavite u frizider na dva, tri sata da se stegne.

Priprema glazure
Dobro zagrejati slatku pavlaku,skinuti sa sporeta, staviti u nju komadice cokolade i margarina , izmesati da se dobije glatka i sjajna smesa i kada se ohladi na sobnu temperaturu preliti preko gotovog kolaca


Izvor: https://www.facebook.com/Receptizatorteikolace
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian