Sastojci:
1
litar mlijeka
200
g kvalitetnog putera (maslaca)
6
kašika brašna
6
kašika kakao u prahu
200 g sećera u prahu
1
jaje
200
g lješnjaka
Priprema:
Lješnjak
sitno sameljite ili isjeckajte u blenderu (što sitnije - to bolje).
Pomiješajte
kakao, brašno i šećer u prahu. U to dodajte pola litre mlijeka i jaje, dobro
promiješajte.
Drugu
polovinu mlijeka sipajte u šerpu i dovedite do ključanja. U ključalo mlijeko,
stalno miješajući, dodajte prethodnu smjesu. Dodajte lješnjak, promiješajte.
Smanjite vatru i stalno miješajte dok se smjesa ne zgusne
Sklonite
sa šporeta, dodajte puter (maslac) i promiješajte.
Kad
se ohladi promiješajte sa mikserom
Stavite
u frižider da prenoći. Domaća Nutela čuva se u staklenoj tegli u frižideru.