Open top menu
srijeda, 5. ožujka 2014.




Za ovaj kolač lisnato tijesto je potrebno peći 2 puta, pripremiti čokoladni biskvit i kremu...ali nemojte da vas recept obeshrabri, jer kolač je zaista jednostavan za pripremu i jako je ukusan.

Sastojci:
1 pakovanje lisnatog tijesta

Za biskvit:
20 dkg šećera
6 žumanaca
15 dkg naribane čokolade
15 dkg mljevenih oraha
6 bjelanjaka


Za kremu:
6 dcl mlijeka
3 žlice oštrog brašna
3 žlice gustina
25 dkg margarina
10 dkg maslaca
25 dkg šećera u prahu
korica  limuna
2 kesice vanilin šećera

Priprema:

Lisnato tijesto razvaljajte na 2 komada te ih oba pecite na obrnutoj strani velikog pleha za pečenje.

Pomješajte žumanjke sa šećerom, dodajte naribanu čokoladu, samljevene orahe te na kraju snijeg od bjelanjaka.  Smjesu stavite u veliki pleh za pečenje kojeg ste prije obložili sa papirom za pečenje. Peći 30 minuta na temperaturi od 180˚C oko 30 minuta. Pečeni biskvit izvadite i ohladite.

U šest decilitara mlijeka skuhajte izmiješano brašno i gustin sa otprilike pola decilitra mlijeka (dok se mlijeko kuha sa brašnom i gustinom miješajte sa mikserom, tako neće ostati grudvice brašna). Kad se to skoro skroz ohladi dodajte pjenasto umučen margarin, maslac, vanilija šećer, koricu limuna  i šećer u prahu.


Slažite lisnato tijesto, pola bijele kreme, smeđi biskvit, druga polovica bijele kreme, lisnato tijesto. Po vrhu pospite sa šećerom u prahu.

http://domaci-recepti.blogspot.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian