Open top menu
četvrtak, 6. ožujka 2014.



 Klasicni (ne peceni)cheesecake

100gr petit keksa
85gr maslaca,otopiti


      Otopljeni maslac i samljeveni keks izmijesati i pokriti dno kalupa za tortu(18cm).
Ostaviti u frizider dok se napravi fil.

Fil

500gr krem sira
2x395gr slatkog kondenzovanog mlijeka
200ml svjezeg soka od limuna
200gr bijele cokolade-otopiti

    Krem sir ostaviti da malo omekani radi lakseg mucenja..zatim dobro umutiti i dodavati jedano po jedno zasladeno kondenzirano mlijeko
,otopljenu bijelu cokoladu i limunov sok.




sipati dobiveni fil u kalup,preko keksa i ostaviti preko noci da se stegne.

Ukrasiti po zelji..ja sam napravila slag od 200ml slatkog vrhnja i dodala svjeze voce.




**Kolac nije puno cvrst jer nema zeletinu,pa ako zelite da bude bas onako cvrst da se ne mice,slobodno dodajte 1 zlicicu zelatine,koju otopite sa ito toliko tople vode,dodate zadnje u fil.

Izvor: http://www.ruza123-cooking.blogspot.com.au/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian