Sastojci:
2
vrećice Pudinga vanilin Dolcela
2
žlice Pšeničnog oštrog brašna tip 400
2
žlice Gussnela Dolcela
100
g šećera
1
l mlijeka
250
g maslaca
200
g Čokolino namaza
5
krem bananica
100
g čokolade
700
g keksa Petit Beurre
sok
od 2 naranče
2
vrećice Šlag pjene Dolcela
250
mlmlijeka
Priprema:
Sadržaj
vrećica pudinga, brašna, Gussnela i šećera razmutite u malo mlijeka.
Ostatak
mlijeka zakipite, uklonite s vatre, dodajte mu razmućenu mješavinu pudinga te
neprekidno miješajući kuhajte 1-2 minute.
U
rashlađenu puding kremu umiješajte razrađeni maslac i električnom miješalicom
izradite glatku kremu. Kremu razdijelite u 3 dijela.
U
prvi dio umiješajte čokolino namaz, u drugi dio narezane krem banane, a u treći
naribanu čokoladu.
Kekse
umočite u sok i rasporedite po pripremljenom plehu. Na njih stavite prvu kremu
pa ponovo poredajte red keksa te ih prekrijte drugom kremom po kojoj posložite
red keksa i na kraju premažite trećom kremom.
Sadržaj
vrećica Šlag hita uspite u hladno mlijeko i miješajte električnom miješalicom
dok ne dobijete čvrsti šlag.
Šlag
premažite preko kolača i dobro rashladite.
Posluživanje:
Kolač
narežite na kocke i poslužite.
Savjet:
Kolač
mora odstajati nekoliko sati da keksi omekšaju.
coolinarka.com