Recept za osvježavajuću tortu od malina bez pečenja. U
tortu ne ide brašno, tako da je idealan desert za sve one koji primjenjuju
bezglutensku prehranu.
Sastojci za podlogu:
175 grama lješnjaka
50 gr maslaca
50 gr šećera u prahu
Sastojci za kremu:
2 žumanca
75 gr šećera u prahu
250 gr smrznutih malina
0,5 l vrhnja za šlag
Priprema:
U multiprakik staviti lješnjake, šećer i otopljeni
maslac. Sve zajedno pomiješati u utisnuti u kalup za torte koji ste premazali
maslacem. Mikserom pomiješati žumanjke i šećer. Maline usitniti u multipraktiku
(odvojiti nekoliko komada za dekoraciju) i dodati u smjesu sa žumanjcima. Na kraju
umiješati tučeni šlag. Kremu rasporediti preko podloge od lješnjaka i staviti u
zamrzivač na 4-5 sati.
Izvor: http://www.recepti-svijeta.com/