Open top menu
petak, 7. ožujka 2014.




Recept za osvježavajuću tortu od malina bez pečenja. U tortu ne ide brašno, tako da je idealan desert za sve one koji primjenjuju bezglutensku prehranu.
Sastojci za podlogu:


175 grama lješnjaka
50 gr maslaca
50 gr šećera u prahu
Sastojci za kremu:
2 žumanca
75 gr šećera u prahu
250 gr smrznutih malina
0,5 l vrhnja za šlag
Priprema:

U multiprakik staviti lješnjake, šećer i otopljeni maslac. Sve zajedno pomiješati u utisnuti u kalup za torte koji ste premazali maslacem. Mikserom pomiješati žumanjke i šećer. Maline usitniti u multipraktiku (odvojiti nekoliko komada za dekoraciju) i dodati u smjesu sa žumanjcima. Na kraju umiješati tučeni šlag. Kremu rasporediti preko podloge od lješnjaka i staviti u zamrzivač na 4-5 sati.

Izvor: http://www.recepti-svijeta.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian