Sastojci:
1
šolja (2 dl) heljde u zrnu
1,5
šolja vode
malo
kalijumove soli
1
šolja nemasnog jogurta
2
kom jaja
7-8
većih listova blitve
180
g mladog posnog kravljeg sira
1
kašika sjemenki – suncokreta, tikve, pinjola, susama…
Priprema:
Stavite
heljdu da se kuha, i u drugoj šerpi blitvu da se bari.
Skuhanu
heljdu poklopite, dok skroz nabubri, blitvu ocijedite, ohladite i isijecite na
krupno.
Uključite
rernu na 220 stepeni. U dubljoj posudi žicom istucite jaja, dodajte jogurt i
izmrvljen sir. Smjesi dodajte blitvu i heljdu, a na kraju i sjemenke. Kašikom
promiješajte da se smjesa ujednaći. Ako je potrebno, posoliti.
Pleh
namastite sa nekoliko kapi maslinovog ulja i sipajte smjesu.
Pecite
oko pola sata, izvadite iz rerne, prekrijte čistom krpom i ostavite petnaestak
minuta da se prohladi. Sijecite na četvorougaonu parcad i služite.
Veoma
zdrava večera ili doručak, uz šolju nemasnog jogurta. Prijatno!
Preuzeto
sa: www.coolinarika.com .