Open top menu
srijeda, 5. ožujka 2014.




Sastojci:
1 šolja (2 dl) heljde u zrnu 
1,5 šolja vode 
malo kalijumove soli 
1 šolja nemasnog jogurta 
2 kom jaja 
7-8 većih listova blitve 
180 g mladog posnog kravljeg sira 
1 kašika sjemenki – suncokreta, tikve, pinjola, susama…

Priprema:

Stavite heljdu da se kuha, i u drugoj šerpi blitvu da se bari.

Skuhanu heljdu poklopite, dok skroz nabubri, blitvu ocijedite, ohladite i isijecite na krupno.

Uključite rernu na 220 stepeni. U dubljoj posudi žicom istucite jaja, dodajte jogurt i izmrvljen sir. Smjesi dodajte blitvu i heljdu, a na kraju i sjemenke. Kašikom promiješajte da se smjesa ujednaći. Ako je potrebno, posoliti.

Pleh namastite sa nekoliko kapi maslinovog ulja i sipajte smjesu.

Pecite oko pola sata, izvadite iz rerne, prekrijte čistom krpom i ostavite petnaestak minuta da se prohladi. Sijecite na četvorougaonu parcad i služite.

Veoma zdrava večera ili doručak, uz šolju nemasnog jogurta. Prijatno!


Preuzeto sa: www.coolinarika.com .
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian