Open top menu
subota, 5. travnja 2014.


Sastojci

Biskvit
 4 jaja 
 4 žlice šećera 
 1 vanilin šećer  
4 žlice oštrog brašna  
1/2pecivnog praška 
 rum

Ostali sastojci
 1 Panna cotta (Dolcela) 
 3-4banane  
4-5kivija  
1-2 crvena preljeva za torte

Priprema

1
Razdvojite žumanjke i bjelanjke. U žumanjke dodajte šećer i vanilin šećer te dobro izmiksajte.
Nakon toga dodajte brašno i pecivni prašak, izmiksajte ponovno i ostavite sastrane. Bjelanjke dobro istucite i dodajte ih žumanjcima te nježno izmiješajte. Prelijte smjesu preko kalupa obloženog papirom za pečenje i stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C oko 15-20 minuta. Kad biskvit bude pečen, poškropite ga rumom.
2
Iskuhajte Panna cottu i ostavite je da se malo ohladi. Za to vrijeme prelijte pečeni biskvit sa malo ruma. Nakon što se Panna cotta malo rashladila, možete je premazati preko biskvita. Narežite banane na kolutiće i poslažite ih po kolaču. Isto to napravite i s kivijem, samo njega narežite na tanje šnitice. Iskuhajte crveni preljev za torte i nakon što se malo ohladi, prelijte ga preko cijelog kolača. Kolač prekrijte folijom i ostavite u frižideru nekoliko sati, a najbolje je preko noći.

Izvor: http://www.coolinarika.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian