Open top menu
utorak, 1. travnja 2014.


Sastojci za testo:
1 kg brašna
1 kocka kvasca
3 dcl mlakog mleka
3 dcl mlake vode
1 kašikica soli
1-2 kašikice sirćeta
1,5 dcl ulja

Sastojci za fil:
250 g margarina
1 kisela pavlaka
1 kašika soli
2 žumanceta
2 supene kašike brašna

Priprema:
Pomešati mokre sastojke,zatim dodati kvasac, so, pa brašno i umesiti testo. Ostaviti na toplom jedan sat.
Izgnječiti viljuškom margarin, dodati pavlaku, so, žumanca i brašno, pa sve sjediniti.
Testo premesiti i podeliti na dva dela. Tanko razviti, premazati filom, pa urolati. Seći na trouglove i slagati u pleh obložen pek papirom. Rernu ugrejati na 220°C, pa kada ubacimo kifle smanjiti na 200°C. Kifle pre pečenja premazati sa umućenim jajetom i posuti po želji susamom, kimom…

NAPOMENA: 
testo sam podelila na četiri dela, a jedan deo sam nafilovala dinstanim mlevenim mesom. Fil može da se menja po želji.

Izvor: http://super-recepti.blogspot.com/ 
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian