Open top menu
subota, 5. travnja 2014.



Sljedećih pet navika česte su i kod ljudi koji obično paze na svoje zdravlje. A zbog njih se i debljaju. Uklonite ih iz svoje dnevne rutine i smanjite masne naslage. Popravit će se i narušeno zdravlje.
 Svakodnevne stvari koje gotovo svi radimo krivo
IZNENADIT ĆETE SE!
Svakodnevne stvari koje gotovo svi radimo krivo
BOLJE ZA DVIJE MINUTE Usred dana vas hvata umor, bezvoljnost? Evo što možete učiniti!
Svjetski stručnjak za rak otkriva tajnu dugog i zdravog života
MALE PROMJENE
Svjetski stručnjak za rak otkriva tajnu dugog i zdravog života
KAKO VI SPAVATE? Najgori i najbolji položaj za spavanje
1. Ne pijete dovoljno vode

Dehidracija usporava metabolizam. A to otežava mršavljenje. Ne čekajte da vam se grlo osuši. Umjesto toga često pijete vodu.

2. Često jedete vani

Hrana u restoranima puna je masnoće, soli i šećera - tri stvari koje daju okus hrani i prodaju je. Zbog toga jedete više i češće te unosite više kalorija nego vam trebaju. Sve što bi spremili kod kuće uglavnom bi imalo manje kalorija. Sjetite se samo razlike između vaše i salate s umacima koju kupujete u gradu.

3. Ne spavate dovoljno

Mnoge muči nesanica, ali ipak i nakon ručka piju napitke pune kofeina. Tri sata prije odlaska u krevete nije dobro ni jesti, mirnije ćete i lakše zaspati, a unijet ćete i manje kalorija.

4. Mislite da užurbani stil života topi kalorije

Stres zapravo deblja. S pojavom stresa povećava se ispuštanje kortizola, a kronični stres izaziva kronično povećanje razine hormona kortizola u krvi. Ovo usporava metabolizam i dovodi do žudnje za hranom (emocionalno prejedanja). Povezuje se s nakupljanjem masnoća na području trbuha.

5. Vježbate uvijek isto

Svaki put kad vježbate, izvodite uvijek jedne te iste vježbe. Koristite iste sprave, isti ritam, jednako dugo. Zbog ove rutine napredak će se usporiti ili stati. Tijelo se privikne na napor i prestajte mršavjeti. No ne trebate duže vježbati, dovoljno je ubrzati ritam i intenzitet vježbi. Neprestano mijenjate brzinu i intenzitet, tako da će se mišići stalno prilagođavati. Ili izvedite nešto sasvim novo - na internetu ćete naći pregršt novih vježbi.


Magazin.hr
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian