Open top menu
srijeda, 2. travnja 2014.

Volite jesti Nutellu, no dosadila vam je kao klasičan namaz?! Jeste znali kako od Nutelle možete napraviti razno razne slastice od kojih ćete dodatno moći polizati prste.

Slasticama od Nutelle oduševiti ćete kako svoje nepce, ali i sve one koji ih budu kušali.

Donosimo vam neke Nutella slastica:

Nutell liker
Potrebno vam je 300 gr Nutelle, 300 ml mlijeka, 200 ml slatkog vrhnja, 60 g šećera i 100 ml alkohola (95%-nog).
U dublju posudu stavite Nutellu, šećer, vrhnje te mlijeko. Posudu stavite na štednjak s laganom vatrom te lagano miješajte dok se sastojci ne rastope. Zatim pojačajte vatru i sačekajte dok sve skupa ne zakuha, zatim posudu skinite sa štednjaka i ostavite da se ohladi. U hladno dodajte alkohol i dobro promiješajte. Stavite u hladnjak na 10 dana i počastite se.


Krema od Nutelle
Potrebno vam je 200 g čokolade, 500 ml slatkog vrhnja, 100 g Nutelle, 100 g šećera, 3 žumanjka, čaše za kremu te šlag za ukras. U posudi dobro zagrijati slatko vrhnje, skinite sa štednjaka te dodajte čokoladu i Nutellu. Zatim, pjenasto umutite žumanjca i šećer te dodajte u prethodnu smjesu. Vratite posudu na štednjak te lagano kuhajte još 5 minuta. U pripremljene čaše istresite smjesu i stavite u hladnjak. Prije nego se počasitite po želji ukrasite šlagom.

Nutella praline
Potrebno vam je 150 g čokolade, 50 g Nutelle, 12 preprženih lješnjaka, 50 g slatkog vrhnja, 2 žlice ulja te kalupi za praline.
Malim kistom premažite unutrašnjost kalupića, stavite u hladnjak da se prohladi te postupak ponoviti još po tri puta sa svakim kalupom. Umiješajte slatko vrhnje, dodajte otopljenu Nutellu i samljevene ili isjeckane lješnjake. Punite kalupiće pazeći da se ne prepune, a svaku pralinu 'zatvorite' s otopljenom čokoladom. Stavite u hladnjak na minimalno pola sata te polako, blagim priticsima prstiju izvadite iz kalupa. Servirati ih možete, za  bolji dojam, u papirnate korpice.

Nutella 5-minutni kolač
Potrebno vam je 400 g Nutelle i 6 jaja. Pjenasto umutite jaja, a Nutellu zagrijate u mikrovajnoj pećnici kako bi se otopila. Otopljenu Nutellu kuhačom umiješajte u izrađena jaja. Dobivenu smjesu istresite u kalup za kolače u kojeg ste prethodno stavili masni papir. Pećite u zagrijanoj pećnici na 150-175 stupnjeva. Kad je kolač ispečen izvadite ga van, ostavite da se ohladi te izrezati i poslužiti.

Foto: sxc.hu Izvor: Cafe.hr
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian