Open top menu
subota, 5. travnja 2014.



Sastojci:

Kora:

300 g mljevenog keksa
oko 2 dl čokoladnog mlijeka


1 vanilin šećer
Bijeli krem:

300 ml vrhnja za šlag
3 kašike šećera
100 g bijele čokolade
0,5 vrećice želatine fix
Tamni krem:

300 ml vrhnja za šlag
100 g čokolade za kuvanje
3 kašike šećera
0,5 vrećice želatine fix
Dekoracija:

200 ml vrhnja za šlag, malo čokolade

Priprema:

Od mljevenog keksa, vanilin šećera i čokoladnog mlijeka napraviti koru, koju formiramo na tacni, tako da su ivice kalupa za tortu oko kore.
Na pari otopimo bijelu čokoladu (ja sam koristila sa cappuccino punjenjem). Vrhnje za šlag (slatka pavlaka) i šećer umutimo, pa dodamo otopljenu čokoladu i želatinu fix. Izmiksamo da se sve dobro sjedini, pa izlijemo na koru.


Zatim stavimo u frižider, da se stegne.
Na pari otopimo crnu čokoladu. Vrhnje za šlag i šećer umutimo, pa dodamo otopljenu crnu čokoladu i želatinu fix. Dobro izmiksamo, pa stavimo preko bijele kreme.


Ostavimo tortu u frižider bar sat vremena, pa skinemo ivice kalupa za tortu.


Umutimo šlag, pa dekorišemo tortu. Po ukusu dekorišemo rendanom ili otopljenom čokoladom.

Izvor: http://www.kuvajmo-blogovski.com/

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian