Pripremiti:
½ kg šlag praha
2 ½ dcl mleka
900 gr kisele pavlake
½ kg prah šećera
300 gr mlevenog Plazma keksa
300 gr čokolade sa rižom
Za početak, dobro umutimo kiselu pavlaku sa šećerom u prahu. Mutimo žicom, da bi nam pavlaka ostala kakva treba icon smile Brza sladoled torta za +168 u hladu . Nakon toga, šlag i mleko umutimo mikserom na jako gusto (što se podrazumeva sa toliko mleka na toliko šlaga icon wink Brza sladoled torta za +168 u hladu ). U tako umućeni šlag, dodajemo razmućenu pavlaku i šećer. Podelimo na dva dela.
Čokoladu iseckamo na što sitnije možemo. Meni je nekako najpraktičnije na dasci, sa velikim nožem, pa kao na slici, celom dužinom noža lupkati po izlomljenoj čokoladi u raznim pravcima icon smile Brza sladoled torta za +168 u hladu (i potruditi se da što manje grickamo usput od nje…). Tako iseckanu čokoladu dodamo u jedan deo pripremljenog šlaga i pavlake. U drugi deo dodamo mleveni plazma keks.
Sad nam preostaje „samo“ da oblikujemo torticu. Ja to radim na sledeći način: imam neku plastičnu posudu, prečnika 30 – tak cm. Obložim je alufolijom i napunim – prvo masa sa čokoladom, poravnam, pa masa sa keksom, poravnam. I – to je to, stavimo tortu u zamrzivač i kada se stegne (par sati), samo preostaje da je prevrnemo na tacnu, skinemo pažljivo foliju, seckamo parčad i serviramo. Ako nešto preostane u prvoj turi služenja, vratimo u zamrzivač, ako ne,…sećamo se kako je divna i osvežavajuća bila icon smile Brza sladoled torta za +168 u hladu
Prijatno vam bilo i želimo vam dobro hladjenje u ove pretople dane!
Izvor: http://www.kuvajmo-blogovski.com/