Open top menu
utorak, 6. svibnja 2014.

Sve u svemu, tortica je osvežavajuća, jede se pravac iz zamrzivača (a nekima se više svidja kada se malo zagreje) i prava je poslastica za ovih…+168˚C u hladu. Čini mi se da je i relativno jeftina. Pravi se ekspresno icon smile Brza sladoled torta za +168 u hladu i vrlo jednostavno.



IMG 6545 570x427 Brza sladoled torta za +168 u hladu
Pripremiti:
½ kg šlag praha
2 ½ dcl mleka


900 gr kisele pavlake
½ kg prah šećera
300 gr mlevenog Plazma keksa
300 gr čokolade sa rižom



Za početak, dobro umutimo kiselu pavlaku sa šećerom u prahu. Mutimo žicom, da bi nam pavlaka ostala kakva treba icon smile Brza sladoled torta za +168 u hladu . Nakon toga, šlag i mleko umutimo mikserom na jako gusto (što se podrazumeva sa toliko mleka na toliko šlaga icon wink Brza sladoled torta za +168 u hladu ). U tako umućeni šlag, dodajemo razmućenu pavlaku i šećer. Podelimo na dva dela.



Čokoladu iseckamo na što sitnije možemo. Meni je nekako najpraktičnije na dasci, sa velikim nožem, pa kao na slici, celom dužinom noža lupkati po izlomljenoj čokoladi u raznim pravcima icon smile Brza sladoled torta za +168 u hladu (i potruditi se da što manje grickamo usput od nje…). Tako iseckanu čokoladu dodamo u jedan deo pripremljenog šlaga i pavlake. U drugi deo dodamo mleveni plazma keks.



Sad nam preostaje „samo“ da oblikujemo torticu. Ja to radim na sledeći način: imam neku plastičnu posudu, prečnika  30 – tak cm. Obložim je alufolijom i napunim – prvo masa sa čokoladom, poravnam, pa masa sa keksom, poravnam. I – to je to, stavimo tortu u zamrzivač i kada se stegne (par sati), samo preostaje da je prevrnemo na tacnu, skinemo pažljivo foliju, seckamo parčad i serviramo. Ako nešto preostane u prvoj turi služenja, vratimo u zamrzivač, ako ne,…sećamo se kako je divna i osvežavajuća bila icon smile Brza sladoled torta za +168 u hladu

Prijatno vam bilo i želimo vam dobro hladjenje u ove pretople dane!



Izvor: http://www.kuvajmo-blogovski.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian