Open top menu
petak, 2. svibnja 2014.



Sastojci
3 jaja
 20 dag brasna
15 dag secera
15 dag margarina
pola vrecice praska za pecivo
za kremu:

1 puding od vanilije
  1,5 casa kiselog vrhnja
 5 dag secera
oko 3 dcl mlijeka
1 staklenka visanja
1 paketic zelatine u prahu ili preljeva za torte  
sok od kompota,
 voda i secer  
ulje za biskvit par zlica


Priprema
1
Za biskvit: Miksati prvo margarin dok ne postane lagano pjenast pa postupno dodavati šećer dok sve ne postane povezana masa. Dodavati tada jaje po jaje i dalje miksati pa na kraju postepeno dodati i brašno s praškom za pecivo ulje. Biskvit razmazati (dosta je gust) po limu za pečenje (veličine cca 20×30 cm) pa peći na 180ºC 20 min. Kolač izvaditi iz pećnice i pustiti da se malo prohladi.
Za kremu: Skuhati pudinge sa šećerom u količini mlijeka navedenoj u receptu pa u još vrući kuhani puding umiješati kiselo vrhnje.
Preko biskvita složiti višnje koje ste prethodno ocijedili i od kojih ste sok ostavili po strani, preko višanja premazati kremu s pudingom pa nastaviti peći još 25 min u pećnici na istoj temperaturi.
Dok se pečeni kolač hladi pripremite preljev za torte prema uputama na omotu a sa sokom od višanja (samo pola inace je pre kiselo), šećerom i vodom. Preljev pažljivo i polako izlijte preko kolača i pustite da se ohladi.

Izvor: http://www.coolinarika.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian