Open top menu
četvrtak, 15. svibnja 2014.




Sastojci za kore:

250 gr maslaca
200 gr šećera
2 žlice meda
2 jaja
450 gr brašna
1/2 praska za pecivo
2 žlice kakao u prahu
malo mlijeka

Brašno prosijati zajedno sa praškom za pecivom i kakaom. potom dodati razmrvljeni maslac mlijeko pomiješano sa šećerom i otopljenim medom i jaja. Umjesiti tijesto i podjeliti ga u 4 dijela. Svaku koru posebno ispeći na obrnutoj strani pleha za pečenje. Dvije kore potom izmrviti.

Sastojci za nadjev:

5 žlica šećera u prahu
2 žlice naribane čokolade
0.5 dl ruma
4 žlice jake crne kave
2- 4  žlice marmelade (po potrebi)
grožđice, orasi, sok od naranče

Izmrvljenim korama dodati šećer u prahu, čokoladu rum, kavu,marmeladu,  malo sjeckanih oraha, grožđica i narančinog soka.  dodati sve ostale sastojke kavu,dem(marmelada),malo sjeckanih oraha, grožđica i malo soka. Nadjev treba biti dosta mekan kako bi izmrvljene kore skroz omekšale. Na prvu koru staviti nadjev i preklopiti sa drugom korom. Potom preliti sa glazurom koju ste pripremili tako da otopite 200 gr čokolade za kuhanje sa 4 žlice ulja.

http://ruza123-cooking.blogspot.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian