Open top menu
subota, 3. svibnja 2014.




Sastojci:



Kora:
1 dl mlake vode i
1 dl mlakog mleka pomešati pa dodati
1 kašičicu šećera i
paketić suvog kvasca- ostaviti na toplom 10 minuta

U činiju za mešenje umesiti rukom 100 gr omekšalog margarina sa 1 celim jajetom. Dodati 1 dl ulja, malo soli i ukisli kvasac pa sve zamesiti sa oko 1/2 kg brašna. Ostaviti na toplom da naraste.
Premesiti testo i podeliti na dva dela. Oba dela razvući oklagijom u tanku koru.

FIL:
200 gr sira usitniti viljuškom , dodati
1 žumance i
1 dl jogurta,

Ako vam sir nije dovoljno slan dodati i malo soli.
Fil rasporediti preko obe kore pa urolati. Dobijene rolate iseći na manju parčad i poređati u podmazan pleh. Premazati umućenim belancem i posuti susamom. Peći na 220 stepeni oko pola sata ( dok ne postanu zlatno žute). Pečene štrudlicepokriti krpom na par minuta.



Izvor:  http://magicnirecepti.blogspot.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian