Open top menu
utorak, 6. svibnja 2014.


Ukusna torta, koja je brza i jednostavna za pripremu, pokušajte – napravite i vi i uverite se sami.


DSCN2487 Gazela torta
Sastojci:
  • 6 jaja
  • 6 kašika mlevenih oraha
  • 6 kašika šećera
  • 3 kašike brašna
  • 1 kašika rendane čokolade

Sastojci za fil:

1 puding od vanile
250 ml mleka
150 gr mlevenih oraha
130 gr šećera u prahu
1 margarin

Priprema:

Umutiti mikserom belanca, dodati žumanca i šećer, te mutiti sve dok ne postane čvrsta masa. Dodati brašno, mlevene orahe i kašiku rendane čokolade, pa sve lagano promešati varjačom.
Peći u plehu obloženom papirom na 200°C 15 minuta. Preseći koru na pola.

Za fil mlevene orahe popariti sa šoljom vrelog mleka. Skuvati puding u 250 ml mleka. Dobro umutiti margarin sa šećerom u prahu da postane penast, dodati puding i mlevene orahe i mešanjem varjačom izjednačiti sva tri fila.

Filovati kore i ukrasiti tortu po želji.

Izvor: http://www.kuvajmo-blogovski.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian