Tijesto:
3 jaja
12 kasika secera
12 kasika mlijeka
12 kasika ulja
15 kasika brasna
1 prasak za pecivo
Fil:
500 gr jagoda (mogu i smrznute)
100 gr šećera
20 gr želatina
Priprema:
Izmutite jaja i secer.
Dodavat ostale sastojke redosljedom kojim su napisani i mutit.
Polovinu tijesta istresite u malu cetvrtastu tepsiju i pecite na 180 C.
Jagode stavite u šerpu sa šećerom i malo ispecite,dok budu kuhale napravite zelatinu sa vodom i istresite u jagode,ostavite da se malo ohladi.
Na napola peceno tijesto raasporedite jagode,pa preko istresite ostatak tijesta.
Nastavite sa pecenjem dok kolac ne bude gotov.
Gotov kolac prohladite, isjecite na kocke i mozete posut Kristal secerom ili secerom u prahu.
Slika 1 |
Slika 2 |
Slika 4 |
Slika 3 |
Slika 5 |
Izvor: http://magicnirecepti.blogspot.com/