Open top menu
utorak, 6. svibnja 2014.



Sastojci
 20 kom najsitnijih smokava
 20 kom krupnih lješnjaka
Za bijelu masu
 150 g šećera
 1 dl vode
 125 g margarina
 100 g kokosovog brašna
 125 g mlijeka u prahu
za braon masu
 150 g šećera
 1 dl vode
 150 g margarina
 150 g mliječne čokolade
 300 g mljevenog keksa
i još
 50 g kokosa


Priprema
Težina: Jednostavno
Smokve potopiti u toplu vodu nekoliko minuta, ocijediti i u svaku staviti po jedan lješnjak.Ostaviti na hladnom mjestu.
Za bijelu masu: Šećer preliti vodom, staviti da prokuva. Čim se šećer istopi staviti margarin, kad se istopi dodati kokos i mlijeko u prahu, malo izmiješati pa umutiti mikserom da se masa malo zgusne, da se može oblikovati rukama. Ruke nakvasiti hladnom vodom pa masu podijeliti na 20 jednakih dijelova.Svaki dio istanjiti između dlanova, obložiti smokvu i oblikovati glatku kuglicu.Po potrebi ruke blago kvasiti hladnom vodom.
Za braon masu: Šećer preliti vodom i staviti da prokuva, kad se šećer istopi dodati margarin i čokoladu, kad se istopi dodati mljeveni keks, dobro izmiješati i ostaviti da se malo ohladi. Mlaku masu podijeliti na 20 jednakih dijelova, svaki dio između dlanova dobro istanjiti i obložiti bijele kuglice. Uvaljati u kokos i ostaviti na hladno mjesto. Kad se dooobro stegle rezati po šelji na polovine ili četvrtine.

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian