Open top menu
petak, 16. svibnja 2014.




Za ovu pogaču je potrebno:

1 šolja mleka,
2 jajeta,
1 žumance,
1 kašičica soli,
20 g kvasca,
1 kašičica šećera,
Kol pogača½ kesice praška za pecivo,
1 šoljica ulja,
2 kašike margarina,
Brašna po potrebi(oko 600 g).

Pogaču pripremiti na sledeći način:

Kol pogačaU posudi za mešanje razmutiti kvasac sa malo mleka i jednom kašičicom šećera pa ostaviti da nadođe.
Umutiti jaja, dodati ulje, so, prašak za pecivo, preostalo mleko, nadošao kvasac i brašno pa umesiti testo.
Ostaviti na toplom da nadođe.
Testo razviti oklagijom na debljinu od 2 prsta pa premazati margarinom i uviti kao palačinku.
Zatim palačinku uvijati od polovine ka krajevima tako da levi i desni kraj budu uvijeni u suprotnim smerovima.
U podmazan pleh staviti uvijeno testo.

Kol pogača
Premazati umućenim žumancetom.
Ostaviti da nadođe, posuti susamom pa peći u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.

Izvor: http://jednostavnirecepti.blogspot.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian