Open top menu
utorak, 20. svibnja 2014.


Kolač s jabukama u pudingu

Recept za ovaj kolač sam dobila u sasvim drugom obliku. Umjesto biskvita korišteni su petit keksi i umjesto 3 pudinga 2 pa je to zaa moj ukus bilo premekano, jede se s žlicom, a ja sam htjela imati kolač i evo što je od toga ispalo :)
Ko voli može probati i prvobitan recept. Zašto ne?

Sastojci (Broj osoba: 4)

Tijesto:
150 g margarina
150 g šećera
vanilin šećer
sol
4 jaja
250 g brašna
prašak za pecivo
2 žlice mlijeka

Krema:
1 kg jabuka
2 pudinga od vanilije
6 žlica šećera( ili više, po želji)
2 vanilin šećera
cimet
rum

Za ukras:
2 slatka vrhnja
2 kremfixa

Postupak pripreme

Pjenasto izmješati margarin, šećer, vanilin šećer i sol, dodavati jedno po jedno jaje,svako mješajući oko pola minute. Pomješamo brašno s praškom za pecivo. Dodajemo smjesi naizmjenice s mlijekom.
Pečemo na 175-200°C 20-25 min

Krema:
Ogulimo jabuke, očistimo od koštica i izrežemo na kockice. Kuhamo ih u 1 l vode zajedno sa šećerom, vanilin šećerom, cimetom i rumom.
Kad omekšaju, dodamo puding razmućen sa vodom uz neprestano mješanje.
Toplo prelijemo preko biskvita.
Ohladimo.
Ukrasimo tučenim slatkim vrhnjem sa kremfixom.

Izvor: http://zena.hr/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian