Open top menu
petak, 2. svibnja 2014.

Pravi ljetni kolačić,bez pečenja…kombinacija želea od bresaka,slatkog i kiselog vrhnja….slatko-ledeno osvježenje …




Sastojci

Žele od bresaka
 1 litar vode  
10 žlica šećera  
oko 1/2 kg bresaka  
2 pudinga od vanilije

krema
 3 dcl slatkog vrhnja  
2 dcl kiselog vrhnja  
4 žlice šećera  
1 vrećica vanilin šećera  
1 vrećica želatine (po želji)

još potrebno

  petit keks po potrebi

Priprema

1
Od litre vode odvojiti koliko je dovoljno da se umuti puding.
Ostatak staviti kuhati zajedno sa šećerom, kad provre dodati breskve isječene na sitne komadiće, kuhati par minuta, pa u to dodati puding.
Mješati dok se ne zgusne.
2. U tučeno slatko vrhnje dodati kiselo vrhnje pomješano sa šećerom.Po želji dodati želatinu, za moj ukus nije potrebno.
3.U prikladan pleh slagati petit keks ( ja sam u pleh 20×30), izliti vruću kremu od bresaka, pa opet petit keks pa na ohlađeno staviti tučeno vrhnje.
4.Dobro, dobro ohladiti….
2
zahvaljujem na povjerenju Suzanan
Posluživanje

Ja sam uz breskve dodala i 2-3 kajsije, a može i s drugim voćem…

Izvor: coolinarika.com




Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian