Pravi ljetni kolačić,bez pečenja…kombinacija želea od bresaka,slatkog i kiselog vrhnja….slatko-ledeno osvježenje …
Sastojci
Žele od bresaka
1 litar vode
10 žlica šećera
oko 1/2 kg bresaka
2 pudinga od vanilije
krema
3 dcl slatkog vrhnja
2 dcl kiselog vrhnja
4 žlice šećera
1 vrećica vanilin šećera
1 vrećica želatine (po želji)
još potrebno
petit keks po potrebi
Priprema
1
Od litre vode odvojiti koliko je dovoljno da se umuti puding.
Ostatak staviti kuhati zajedno sa šećerom, kad provre dodati breskve isječene na sitne komadiće, kuhati par minuta, pa u to dodati puding.
Mješati dok se ne zgusne.
2. U tučeno slatko vrhnje dodati kiselo vrhnje pomješano sa šećerom.Po želji dodati želatinu, za moj ukus nije potrebno.
3.U prikladan pleh slagati petit keks ( ja sam u pleh 20×30), izliti vruću kremu od bresaka, pa opet petit keks pa na ohlađeno staviti tučeno vrhnje.
4.Dobro, dobro ohladiti….
2
zahvaljujem na povjerenju Suzanan
Posluživanje
Ja sam uz breskve dodala i 2-3 kajsije, a može i s drugim voćem…
Izvor: coolinarika.com
petak, 2. svibnja 2014.