Open top menu
petak, 16. svibnja 2014.



Dijelim s vama recept najbolje mamine štrudle :)

Sastojci (Broj osoba: 6)

3 jaja
150 g šećera
1 vanilija šećer
3 žlice ulja
2,5 dl toplog mlijeka
2 velike žlice suhe germe
brašna koliko tijesto podnese

Postupak pripreme

Prvo umutiti jaja, staviti šećer i vaniliju. U 2,5 dl toplog mlijeka staviti germu i žličicu šećera.
Kada germa nadođe uliti je u smjesu s jajima i šećerom, promiješati i dodati 3 žlice ulja.
I dodavati brašno postepeno da se dobije tijesto malo tvrđe ( jer ulje mekša tijesto) od tijesta za pitu.
Tijesto dobro nakuhati, prekriti krpom i ostaviti na toplo da se podigne duplo.
Nadošlo tijesto staviti na pobrašnjenu radnu površinu, podijeliti na 3 dijela.
Razvaljati debljine 4-5 mm.
Premazati domaćim pekmezom od šljiva.
Urolati, staviti u pouljenu tepsiju, prekriti krpom i čekati da ponovno nadođe. Tako uraditi za sve tri štrudle.
Peći na 200°- 180°, 20-30 min.
Pečenu posuti šećerom u prahu. Pokriti tacnom i krpom da se malo ohladi i smekša.
Dobar tek! :)

zena.hr
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian