Open top menu
utorak, 6. svibnja 2014.



Sastojci: 

60 dag glatkog brašna
4 jaja


0,5 dl ulja
pola praška za pecivo
25 dag šećera
4 žlice meda
1 vanilin šećer
malo cimeta

Priprema:

Tijesto zamijesimo od svih sastojaka i pustimo da odstoji na hladnom pola sata do sat vremena.
Narežemo ga na tanke kriške, a od njih napravimo dugački tanki valjak. Valjak razrežemo na komadiće i oblikujemo kuglice dlanovima ili u režemo modlicama – u oblik srca.
Stavimo ih u namašćeni lim i pečemo u pećnici na 160°C oko 10-ak minuta dok ne dobiju lijepu zlato smeđu boju.
Prema želji bjelanjke možemo dobro istući sa šećerom dok ne dobijemo gustu kremu pa u to uvaljati pečene medenjake ili ih prošarati topljenom čokoladom za glazuru. :)


          (kanditdessertchef.com)
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian