Sastojci:
Braon korica:
- 5 belanaca
- 5 kašika šećera
- 1 kesica pudinga od čokolade
Žuta korica:
- 5 belanaca
- 5 kašika šećera
- 1 kesica pudinga od vanile
Bela korica:
- 5 belanaca
- 5 kašika šećera
- 3 kašika gustina
Fil:
- 15 žumanaca
- 10 kašika šećera
- 10 kašika brašna (punih)
- 1 l mleka
- 1,5 margarin
- 400 gr nesquika
- 300 gr krem šlaga
Priprema:
Braon korica:
Umutiti 5 belanaca i 5 kašika šećera u čvrst sneg i lagano dodati prah pudinga od čokolade. Ispeći koricu na 180°C oko 10 – 15 minuta.
Žuta korica:
Umutiti 5 belanaca i 5 kašika šećera u čvrst sneg i lagano dodati prah puding od vanile. Ispeći koricu na 180°C oko 10 – 15 minuta.
Bela korica:
Umutiti 5 belanaca i 5 kašika šećera u čvrst sneg i lagano dodati 3 kašike gustina. Ispeći koricu na 180°C oko 10 – 15 minuta.
Fil:
15 žumanaca umutiti sa 10 kašika šećera, pa dodati 10 kašika brašna i 2 dl mleka. Sve to zakuvati u 8 dl mleka. U vruće umešati 200 gr nesquika, a kada se sve ohladi dodati umućeni margarin, izmiksati i dodati još 200 g nesquika. Posebno umutiti 300 g šlaga sa 3 dl mleka.
Finalni postupak:
Ređati braon korica – fil – šlag – bela korica – fil -šlag – žuta korica – fil – šlag.
Izvor: http://www.kuvajmo-blogovski.com/