Open top menu
utorak, 20. svibnja 2014.



Sastojci (Broj osoba: 6)

1 kg mekog brašna
oko 7 dl mlakog mlijeka
1 šalica za kavu ulja
1 suhi kvasac
sol
jaje za premazivanje
mak, kim, sol ili sezam - po želji

Postupak pripreme
U brašno umiješaj suhi kvasac, malo soli, ulje, pa uz dodavanje mlakog mlijeka umijesi kompaktno, ali ne pretvrdo tijesto. Oblikuj 8 hljepčića i ostavi ih pola sata da se dižu.
Svaki hljepčić razvaljaj u obliku kruga, pa ga podijeli (nožem) na 8 trokutova. Savij kiflice (motaj trokutiće prema vrhu), premaži ih jajetom, te pospi solju ili makom, kimom, sezamom ili sl. po želji.
Peci u limu kojeg obilno premaži margarinom oko 15-ak minuta na 200°C.

Izvor: http://zena.hr/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian