Open top menu
subota, 3. svibnja 2014.



Ova torta uvijek dobije nonšalantan izgled, kao svojevrsnu protutežu za zahtjevan posao. Sviđa mi se što izgleda kao veliki slatki sendvič. Mandarine u kombinaciji sa sirom daju fini osvježavajući okus.

Sastojci:

4 jaja
300 ml šećera
100 ml vode
100 ml ulja
500 ml glatkog brašna
1 prašak za pecivo
Miksajte žumanjke sa šećerom. Dodajte vodu i ulje, te prosijano brašno pomiješano sa praškom za pecivo. U tu smjesu vilicom lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Kalup za tortu namastite i pobrašnite pa izlijte smjesu i pecite 45 minuta na 180°C. Provjerite čačkalicom da li je biskvit pečen. Preokrenite ga na kuhinjsku krpu, pustite da se ohladi i prerežite na tri dijela.

Ako izuzmemo guljenje kožice s mandarina, krema je vrlo jednostavna za izradu i potrebno je
500 g očišćenih mandarina + 14 kriški za dekoraciju
500 g svježeg sira
100 g jogurta
200 g slatkog vrhnja
6 žlica šećera u prahu
2 vanilija šećera
50 g tamne čokolade (otopiti na pari)
Svježi sir pomiješajte sa jogurtom. Dodajte šećer u prahu i vanilija šećer. Slatko vrhnje izmiksajte u šlag pa dodajte smjesi (odvojite par žlica za premazati vrh torte). Umiješajte mandarine (kriškice možete izrezati na manje komade). Na tanjur za serviranje stavite donju koru biskvita (svaku koru možete poškropiti sa malo soka od mandarine). Premažite ju polovicom kreme i poklopite srednjom korom  biskvita. Premažite biskvit ostatkom kreme i poklopite gornjom korom biskvita, koju premažite sa tankim slojem tučenog slatkog vrhnja. Na svaku krišku torte stavite po jednu krišku mandarine i dekorirajte otopljenom čokoladom. Krema je dovoljno čvrsta i ne trebate stavljati obruč prilikom slaganja torte. Stavite tortu preko noći u frižider.
(cake-cookie-pie.blogspot.com)

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian