Open top menu
subota, 7. lipnja 2014.



Sastojci za kore, 2 x po:
  • 4 jaja
  • 120 gr brašna
  • 120 gr šećera
  • 2 kašike vode
  • 2 kašike ulja
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kašičica praška za pecivo
Krem:
  • 500 gr jagoda ( 250gr za krem i 250 za dekoraciju )
  • 250 gr krem sira ili maskarpone ( krem sir je mnogo jeftiniji )
  • 150 ml slatke pavlake
  • 100 gr šećera u prahu
  • 1 kesica šlaga


Priprema:

Ulupati belanca sa šećerom i vanilin šećerom.

Dodati jedno po jednu žumance, ulje, pa vodu uz miksiranje.

Pomešati brašno sa praškom za pecivo i dodati smesi, pa sve sjediniti varjačom.

Peći u plehu veličine 20 x 30 cm na 170 stepeni 20 minuta.

Tako ispeći i drugu koru, pa ih ohladiti.

Ulupati slatku pavlaku. Pomešati krem sir sa šećerom u prahu,

Pa obe smese sjediniti.

Dodati 250 gr iseckanih jagoda.

Na koru naneti sav krem, pa poklopiti drugom korom

Na drugu koru  staviti  ulupanu jednu kesicu šlaga.


Odgore poslagati isešečene jagode i isprskati ih sa malo bele čokolade.

Dobro ohladiti kolač pa poslužiti.

Napomena: Ove pločice od čokolade se rade tako što se na pari otopi čokolada sa malo ulja i kašikom ili spatulom za kolače se na papir za pečenje nanosi u tankom sloju u obliku pravougaonika ili kvadrata.

Ostavi se da se stegne pa se pažljivo skida i stavlja oko torte.

Izvor: http://brzikolaci.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian