Open top menu
subota, 7. lipnja 2014.





Sastojci:

1,5lmlijeka
200 g šecera
300g jaffe
500g keksa(ali i manje i ostalo ga je)
250g margarina za kreme(ko nevoli neka doda šlag od vanilije
1 tegla višanja(ili kesa zamrznutih, može i svježih, a može i sa malina, jagoda,ribizl,sve voce što je kiselo)
2 šlaga(ja sam od jagode)
5 kesica pudinga od vanilije


Priprema:

1
Odvojite malo mlijeka saspite puding i šecer.
2
Stavite kuhati preostalo mlijeko, i kad zakipi stavite puding.
3
Brzinom mješajte da ne zagori, cim prokuha sklonite.
4
Kad se ohladi dodajte margarin i sve dobro izmiksajte.
5
Ja sam dodala još malo hladnog mlijeka u to da mi krema bude mekša.
6
Na veliki tanjur redajte keks umocen u mlijeko.4 × 6.sam redala.
7
Kekse premazati jednim djelom fila.
8
Na fil redati jafa( čokoladni dio okrenut dole).
9
Opet premazati kremom i poredati keks umočen u mlijeko.
10
Prekriti kekse kremom i poredati višnje ocjeđene.
11

Sve premazati šlagom.Staviti da se malo rashladi i stegne i uživajte!


Posluživanje
Izađe ga dosta i visok je kao torta..Možete raditi i sa drugim vocem. Lijep je i sa malinama i jagodama.Stavila sam da je za 15 osoba,ja sam ga radila za 1.maj i zaista ga dosta dođe kao torta,tako da može podnjeti ovu brojku…

Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian