Open top menu
četvrtak, 5. lipnja 2014.

ovo je recept moje mame...već godinama radimo po njemu i meni je najbolji za bilo koju vrstu voća







Sastojci :


2 kg jagoda  
1 kg šečera  
sok 4 limuna  
1 vrečica džemfixa

Priprema:

1
Jagode oprati, dobro ocijediti i narezati na pola. Staviti u posudu, preliti sa sokom od limuna i zamiješati sa šečerom. Ostaviti u frižideru preko noći.

2
Ako želite kremastu marmeladu bez komadića prije kuhanja usitniti štapnim mikserom. Ja sam smiksala samo malo tako da više od polovice jagoda su ostale u komadu.

3
Kuhati pola sata da marmelada dobije kremastu strukturu. Ako vam se stvori puno pjene pažljivo je maknuti sa površine. Zatim dodati džemfix zamiješan sa dvije žlice šečera, polako umiješati da ne ostanu grudice.I još malo zakuhati do željene gustoće (cca 5-10 min). (provjeriti gustoću na hladnom tanjuriću)

4

Pažljivo uliti u vruće staklenke koje smo prethodno prokuhali u kipućoj vodi ili sterilizirali u pećnici.

Izvor: http://www.coolinarika.com/






Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian