Open top menu
srijeda, 23. srpnja 2014.


Sastav:


    Biskvit:
    ● 3 jaja
    ● 150 g šećera
    ● 50 ml ulja
    ● 100 ml mlijeka
    ● 100 g čokolade
    ● 70 g brašna
    ● 1 prašak za pecivo
    ● 100 g mljevenih lješnjaka
    Krema:
    ● 400 ml mlijeka
    ● 1 puding od čokolade
    ● 60 g šećera
    ● 100 g čokolade
    ● 50 ml jake crne kafe
    ● 250 g maslaca
    Glazura:
    ● 20 g maslaca
    ● 100 g čokolade

Priprema:
Jaja i šećer pjenasto izmiješajte mikserom, dodajte ulje, mlijeko, otopljenu čokoladu, brašno pomiješano s praškom za pecivo i lješnjake. Sve dobro izmiješajte, smjesu zatim izlijte u namašćen i brašnom posut lim veličine 22×36 cm i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 35-40 minuta.
Prašak za puding pomiješajte sa 2- 4 kašike šećera. Od 400 ml hladnog mlijeka oduzmite 6 kašika i dobro ih promiješajte sa smjesom pudinga i šećera. Ostatak mlijeka skuhajte, skinite s vatre i dodajte mu razmućeni prašak za puding te miješajući kuhajte 1-2 minute.
U topli puding umiješajte otopljenu čokoladu i crnu kaFu. Izlijte ga u dublju zdjelu, pokrijte prozirnom folijom i ohladite.
Maslac pjenasto izradite i dodajte ohlađenom pudingu. Sve dobro izmiješajte i rasporedite po ohlađenom biskvitu.
Za glazuru, maslac istopite, maknite s vatre, umiješajte čokoladu izlomljenu na kockice i miješajte dok ne dobijete glatku strukturu. Kolač dobro ohladite, a zatim prelijte čokoladnom glazurom.
izvor : www.doznajemo.com


Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian