Open top menu
četvrtak, 3. srpnja 2014.


Sastojci:

Medena strudla sa jabukama
 500 gr. Gotove kore za pite, banice, strudle  

Za vocni nadjev:
4 velike jabuke (kiseljkaste)
3 s.l. meda
5 gr. cimeta
2 kesice vanilinog secera
rum
limunov sok
100 gr. suvog grozdja  

Za poprskavanje kora:
300 ml. Kiselog vrhnja
2 kom. jaja
100 ml. ulja
150 ml. mleka
1 kesica praska za pecenje
I jos:
1 s.k. Marmelade
secer u prahu za posipivanje strudle
50 ml. mleka
3 kasike ulja

Priprema  Vrijeme pripreme: 40 min


1. Jabuke ogulite od kore, ocistite i naribajte na rende. Stavite limunov sok kako ne bi potamnile, dodajte med, prethodno u rumu otopljeni grozdjici, vanilin secer i cimet. Sve sastojke dobro promesajte kako bi se med rastopio, a smesa postala kompaktna.
2. Spremite nadjev za poprskivanje kora. Viljuskom umitite jaje, dodajte mleko i kiselo vrhnje, stavite i ulje u smesu, sve dobro promesajte da ne bi bile grudvice.
3. Podmazite pleh margarinom.
4. Prvu koru premazati nadjevom za poprskavanje, preko staviti jos 2 kore (moze i jos 3 ako su vrlo tanke), svaku premazite nadjevom sa cetkicom ravnomerno po celoj povrsini. Preko trece kore stavite ravnomerno vocni nadjev. Krajeve kora savijte malo prema unutrasnosti od svih strana, po zarolajte kore u rolad.
5. Postupak povtorite dok se sve sastojke utrose
6. Napomena: Prilikom rasporedjivanja nadjeva pazite da za kraj ostavite 3-4 kasike od mlecnog nadjeva, kako i tekucinu od vocnog nadjeva. Ova dva ,,ostatka,, stavite u zasebnu posudu, dodajte, 1 kasiku marmelade, 3 kasike ulja, i 50 ml. mleka. Dobro promesajte smesu, pa premazite cetkicom sve zarolane strudle prije pecenja.
7. Peci na 180 stepeni dok dobije boju. Gotovu strudlu jos toplu pospite secerom u prahu.

Dobar tek



Izvor: www.coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian