Open top menu
srijeda, 23. srpnja 2014.

Senzacionalno, najbolja milka tortu koju ćete probati!. Svaka milka čokolada je fenomenalna, ali u poređenju sa ovom tortom nije ništa.

milka torta


POTREBNO JE


Za kore: 21 belance, 450 g šećera, 300 g lešnika, 3 kašike pšeničnog oštrog brašna
Za fil: 21 žumanac, 3 pudinga od vanile, 6 kašika pšeničnog oštrog brašna, 1 l mleka, 100 g šećera, 250 g maslaca, 2 šlaga, 100 ml mleka, 300 g čokolade s lešnicima, 300 g bele čokolade
PRIPREMA
Odvojte 7 belanaca i ulupajte ih u čvrsti sneg, a zatim umešajte postepeno 150 g šećera. Sameljite 100 g lešnika, dodajte kašiku brašna i lagano umešajte u sneg. Smesu izlijte u kalup čije ste dno prekrili papirom za pečenje i pecite na 180°C oko 20 minuta. Na isti način s preostalim belancima, šećerom, lešnicima i brašnom napravite još dve kore. Za fil sva žumanca, puding i brašno promešajte. Po potrebi dodajte malo mleka. Preostalo mleko i šećer zakuvajte, odmaknite s vatre i umešajte pripremljenu smesu od žumanaca. Vratite na vatru i uz mešanje kratko prokuvajte. Fil ohladite uz mešanje, a zatim umešajte omekšali maslac. Šlag-penu umutite sa 100 ml mleka. Pripremljeni šlag umešajte u fil, a zatim je podelite na dva dela. U jedan deo, koji čini oko dve trećine fila, umešajte crnu, a u drugi deo belu topljenu čokoladu. Ohladite. Prvu koru premažite sa tamnim filom, stavite koru pa premažite žutim filom, zatim stavite treću koru i čitavu tortu premažite preostalim crnim filom. Ukrasite čokoladom.  
Izvor: coolinarika.com

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian