Open top menu
petak, 25. srpnja 2014.

Neke loše navike, kojih često nismo ni svesni, jako loše utiču na našu kožu, i čine je starijom pre vremena.
Telefon


Hlor
Ukoliko svaki dan idete na bazen, zbog prisustva hlora u vodi, morate posvetiti posebnu pažnju negovanju kože. Čak i posle tuširanja, hlor može da ostane na koži i stupi u reakciju sa sredstvima za čišćenje lica i losionima. Da biste potpuno uklonili hlor sa kože, koristite sapune koji prave bogatu sapunicu.
 

Šminka


Ako ne skinete šminku pre spavanja, može doći do bakerijskih infekcija i začepljenih pora. Štaviše, zbog ostatka šminke koji ostaje na jastuku, može vam biti muka. Držite maramice za skidanje šminke pored kreveta.

 
Kafa
Kofein je glavni krivac za suvu kožu i stvaranje bora. Pijte dosta vode, u koju, radi ukusa, možete staviti kolut limuna ili pomorandže.
 

Ceđenje bubuljica
Ako sami cedite bubuljice samo ćete pogoršati stvari, unećete prljavštinu i bakterije dublje u pore.
 

Preskakanje obroka
Preskakanje obroka ubrzava starenje i sušenje kože. Potrudite se da svakodnevno uzimate vitamin C (pomorandže), vitamin B3 (kikiriki), vitamin E (avokado) i vitamin A (sladak krompir).
 

Tuširanje vrelom vodom
Dugo tuširanje vrelom vodom uklanja površinski zaštitni sloj epiderma, zbog čega koža postaje suva. Kad vam se koža zacrveni i počne da svrbi, znak je da treba da prekinete sa tuširanjem.
 

Kozmetika
Nije preporučljivo stalno isprobavati nove kozmetičke proizvode na maloj površini kože lica. Kad isprobavate neki novi proizvod, nanestite ga na neko mesto na ruci, ukoliko dođe do neočekivane alergijske reakcije.
 

Pričanje telefonom
Sati i sati provedeni na mobilnom mogu dovesti do osipa duž linije vilice i na obrazu. Uvek nosite sa sobom antibakterijske vlažne maramice, kako biste mogli da izbrišete i lice i telefon.

Izvor: http://www.24sata.rs/


Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian