Open top menu
subota, 26. srpnja 2014.

Ova torta je spoj kikirija i eurokrema,divna, kremasta i veoma jednostavna pri pripravljanju,....




Sastojci

kora

 8 belanaca
10 kašika šećera
8 kašika mlevenog neslanog pečenog kikirikija
2 kašike ulja
1 pecivo
3 kašike brašna



1 fil

 300 gr.eurokrema
200 gr. mlevenog neslanog pečenog kikirikija

2 fil
 6 deci mleka
8 žumanaca
9 kašika brašna
20 kašika šećera
4oo gr. mlevenog neslanog pečenog kikirikija
400 gr.margarina
100 gr.čokolade

glazura

 150 gr.šlaga
1,5 decikisele vode


Priprema
1
umutiti belanca, dodati šećer i ostale sastojke, peći u plehu dimenzije 22×30 cm.na blagoj temperaturi dok lepo ne porumeni.
2
za prvi fil izmešati eurokrem i kikiriki.
3
drugi fil skuvati u mleku žumanca, brašno,šećer, kad se ohladi dodati margarin i mleveni kikiriki u pola fila staviti čokoladu a drugi ostaje žut.
4
kora- 1 fil- žuti fil- čoko fil- šlag.

Izvor: http://www.coolinarika.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian