Open top menu
utorak, 22. srpnja 2014.

Torta se ne pece, lagana je za pripremu, osvezavajuca i ukusna, ali mi se ne svidja "drugi fil". Nadam se da cete svojim predlozima pomoci da ova torta zaista bude "san snova".



Sastojci
200 grama petit-beure keksa
3-4banane
1 veca konzerva ananasa
100 ml soka od narandze
3 kesice slaga + kisela voda za mucenje slaga

1 fil:
 1 litra gaziranog soka od narandze
3 kesice pudinga od vanilije
5 kasika kristal secera
250 grama margarina
5 kasika secera u prahu

2 fil:
 6 kasika secera u prahu
250 grama margarina
300 grama mlevenog keksa
50 ml soka od narandze




Priprema
1.
Za prvi fil – secer pomesati sa prah pudingom, naliti 200 ml gaziranog soka od narandze i dobro izjednaciti. Ostali sok staviti da provri, dodati mesavinu sa pudingom i kuvati uz mesanje dok se masa ne zgusne. Ostaviti da se ohladi uz povremeno mesanje, te pomesati sa umucenim margarinom i secerom u prahu.
2.
Za drugi fil – umutiti margarin sa secerom u prahu, dodati sok, mleveni keks i sve izjednaciti.
3.
Na tacnu poslagati ceo keks natopljen sokom od narandze. Preko keksa premazati polovinu prvog fila i preko fila poslagati naseckan ananas.
4.
Preko premazati drugi fil i gore sloziti kolutove banana.
5.
Preko banana premazati drugu polovicu prvog fila od kojeg treba oduzeti malo fila za mazanje stranica torte.
6.
Poravnati povrsinu i prekriti natopljenim keksom. Tortu ostaviti u frizideru oko 2 sata.
7.
Umutiti slag sa kiselom vodom i do sluzenja tortu drzati u frizideru.



Izvor: www.coolinarika.com


Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian