Open top menu
četvrtak, 31. srpnja 2014.

Jednostavna tortica,koja se može razno kreirati,ja ću vam dati osnovu,a daljnje finese prepuštam svakom mašti na volju...jednostavna,kremasta...baš idealna za ljetni dan...


 Sastojci:

     -oko 250g piškota za podlogu+ 2,5 dl mlijeka i 1 žlica ruma
     -7 dl mlijeka + 2 kom žumanjaka
     -2 kom pudinga sa okusom banane(ili bilo koji drugi voćni po izboru)
     -1 puna žlica gustina(škrobnog brašna)
     -170g maslaca
     -110 g šećera u prahu
   
FIL 2:
     -400 ml slatkog vrhnja
     -150 g malina ili nekog drugog bobičastog voća,ribizle,borovnice.. miješano
     -60 g šećera u prahu
     -kalup za torte sa obručem od 25 cm




Priprema


    Od 7 dl mlijeka oduzeti 2 dl,ostatak mlijeka staviti prokuhati.Vrećice pudinga,gustin i 2 žumanjka razmutiti sa 2 dl mlijeka i zakuhati u provrelo mlijeko,kuhati dok se ne zgusne,presipati u zdjelu radi lakšeg hlađenja.

    Posebno izmutiti mikserom maslac sa šećerom u prahu,u prohlađenu smjesu dodavati žlicu po žlicu i fino mikserom izraditi.

    Za drugi fil izmutitit čvrsto slatko vrhnje uzeti 4 žlice i umiješati u prvi fil od pudinga,u ostatak vrhnja umiksati maline ili neko drugo bobičasto voće uz dodatak šećera u prahu.

    U kalup za tortu složiti podlogu od namočenih piškota u mlijeku i rumu,zatim staviti fil od pudinga,a preko njega voćni fil.

    E sada nastupa ono mašti na volju finalni dio možete kao u mom slučaju gornji sloj posipati ribanom bijelom čokoladomi posuti svježim voćem,možete staviti sloj gore i ukrasiti sa još dodatnim tučenim vrhnjem,preliti tamnom čokoladom ili svježe voće složiti na voćnu kremu i preliti sa 2 vrećice crvenog preljeva za torte i svakako dobro ju prohladiti prije služenja.Kako god odabrali,tortica će nadam se zadovoljiti ukuse jer je lagana i kremasta.



 Izvor: www.coolinarika.com        
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian