Open top menu
utorak, 12. kolovoza 2014.

Ukoliko ste izgorjeli na suncu u vašoj kuhinji možete pronaći prirodne lijekove koji će vam pomoći ublažiti bol i umiriti kožu. Neke namirnice koje svakodnevno koristimo mogu i ojačati sposobnost organizma da se štiti od štetnog sunčevog utjecaja, ali i dalje morate koristiti ostale metode zaštite od sunca (kreme sa zaštitnim faktorom, odgovarajuću odjeću i hlad)



1. Krumpir
Narežite sirovi krumpir na kriške i utrljajte ih tamo gdje ste najviše izgorjeli što će ublažiti bol. Za intenzivniji tretman utrljajte hladni sirovi krumpir i koristite ga kao oblog.

2. Zeleni čaj
Ako vam je izgorjelo lice namočite dvije vrećice zelenog čaja u hladnu vodu i stavite ih na kapke. Tanin iz čaja ublažit će bol. Redovito konzumiranje zelenog čaja također može ojačati sposobnost organizma da se brani od štetnih sunčevih zraka, ali, napomenimo još jednom, i dalje morate koristiti ostale metode zaštite od sunca.



"Narežite sirovi krumpir na kriške i utrljajte ih tamo gdje ste najviše izgorjeli što će ublažiti bol"

3. Svježi krastavci
Zgnječite krastavac i nanesite na opečenu kožu. Možete ga upotrijebiti i kao sredstvo za pripremu kože za zaštitu od sunca. Ogulite krastavac, narežite ga i iscijedite sok te dodajte glicerin i ružinu vodu i dobili ste super zdravi napitak.

4. Rajčica 
I rajčica je jedna od namirnica koja pomaže u jačanju prirodne zaštite kože od sunca. Najbolja je svježa, a učinkovit je i organski kečap. Sastojak paradajza zaslužan za to blagotvorno djelovanje je likopen.

5. Alkoholni ocat
Utapkajte malo alkoholnog octa na opekline. Neugodan osjećaj će nestati za dvadesetak minuta.

http://zadovoljna.dnevnik.hr/

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian