Open top menu
četvrtak, 28. kolovoza 2014.



Sastojci za
12 lazanja :

600 gr. mljevenog mesa

200 gr. rendane mozzarele


200 gr. krem sira


malo persuna


2 jaja


400 gr. paradajz sosa ili ajvar




300 ml. vode

zacina po zelji



Priprema:

Uprzit meso sa svim zacinima

Kad se meso proprzilo dodat paradajz sos ili,vodu i pustit da se malo prokrcka.

U neku posudicu stavit izrendan sir,krem sir,jaja,i presun pa sve to dobro izmjesat.

Kad je sve spremno u dublju tepsiju stavit trecinu mesa.

Na meso poredat 3 lazanje.

Na lazanje rasporedit smjesu od sira,pa opet prekrit lazanjama.

Preko lazanja rasporedit polovicu mesa koja se nalazi u tavi.

Jos jednom ponovit isti postpak (lazanje na meso,ostatak sira,ponovo lazanje pa ostatak mesa)

Preko lazanja stavite paradajz sos,prekrit foliom i stavit da se pece na 400 F -200 C oko 45 minuta.

Kad su lazanje gotove maket foliju,posut rendanim sirom pa vratit lazanje u pec da se sir otp



Vise na izvoru, kliknite ovde.i
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian