Open top menu
srijeda, 6. kolovoza 2014.


Volim ovaj recept, vrlo je brz i jednostavan za napraviti, sastojci su lako dostupni i jeftini, a kolač izgleda lijepo, a okusom je baš prefin. Prednost mu je i to jer ga stvarno ima puno, nije presladak, a opet, prava je poslastica! Ispečete li ovaj kolač, nikako nećete požaliti!



Sastojci

    biskvit:
     6 kom jaja
     5 žlica šećera
     3 žlice ulja
     3 žlice brašna
     3 žlice kakaa
     1/2 vrećice praška za pecivo
    krema:
     6 dl mlijeka


     2 vrećice pudinga
     6 žlica šećera
     20 dag maslaca
    zaljev:
     2, 5 dl vode
     10 žlica šećera
     3 žlice ruma
    glazura:
     15 dag čokolade za kuhanje
     4 žlice ulja





Priprema:
1
Pleh veličine 30×30 cm namastite i pospite brašnom.
2
Od sastojaka za zaljev, skuhajte zaljev, sav šećer se mora rastopiti. Ostavite ga sa strane.
3
Sastojke za biskvit umutite, prvo jaja i šećer, a onda ostale sastojke, izlijte sve u pripremljeni pleh, stavite u pećnicu na 180°C, pecite oko 15-20 minuta.
4
Kad je biskvit pečen, izvadite ga da se hladi, pa ga zalijte pripremljenim zaljevom, ravnomjerno po cijeloj površini. Ostavite da se potpuno ohladi.
5
Za kremu skuhajte puding na mlijeku, prema uputi na vrećici. Ohladite ga.
6
Izradite maslac i dodajte mu skuhani puding, miksajte da se ujednači, kad ste dobili finu kremu, namažite je po cijelom kolaču.
7
Sve skupa prelijte čokoladnom glazurom, koju ste otopili na slaboj vatri ili u mikrovalnoj pećnici.
Posluživanje
Svjesna sam da ima puno sličnih recepata, ali evo i moj, nek se nađe. Godinama ga pravim, osobito ljeti, jer se lako pravi, brzo se hladi, a kad se izvadi iz hladnjaka ugodno je osvježavajući.

Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian