Open top menu
nedjelja, 24. kolovoza 2014.

Nije mi teško nedjeljom ujutro zamutiti tijesto i napraviti toplo pecivo za doručak: placke, uštipke…Ali mi je uvijek smetalo to što prilikom pečenja tijesto upije tako puno masnoće da mi pokvari gurmanski užitak. Dok nisam isprobala ovaj recept.

   


Sastojci

    UŠTIPCI
     1 jaje
     1/2 čaše kiselog vrhnja
     1 čaša tople vode
     1 vrećica praška za pecivo
      malo soli
      brašna po potrebi      



Priprema

Vrijeme pripreme:
    30 min

    1
    1. Zamijesiti tijesto od svih sastojaka, dodati brašna tako da tijesto bude mekano, kao za kore za pitu ili za pizzu.
    2
    2. Razviti valjkom na debljinu prsta, isjeći na pravokutnike i pržiti na vrućem ulju.
   

Posluživanje

Na kraju se dobiju uštipci s džepom: za vrijeme prženja narastu, a unutra ostane prazni prostor (na slici se vidi) u koji možete staviti vrhnje, majonezu, ajvar, ili jednostavno napraviti sendvič od uštipka sa salamom, sirom… Nisu uopće masni!




Izvor: www.coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian