Open top menu
srijeda, 20. kolovoza 2014.


Proširene (varikozne) vene su bolest površnog venskog sistema. Sa udruženim simptomima i komplikacijama čini najčešće oboljenje krvnih sudova nogu. Lečenje varikoznih vena treba da bude sveobuhvatno. Stoga, bilo bi najbolje da pored medicinskog tretmana koji vam je preporučio lekar, u borbi sa ovom bolešću koristite i narodna sredstva.


Predstavljam vam najefikasnije i veoma delotvorne metode ruske narodne medicine koje su namenjene za lečenje proširenih vena.

 Lečenje proširenih vena.

Jedan od efikasnih tretmana za lečenje varikoznih vena je ulje od belog luka.

Kod jednog pacijenta koji je koristio ovu metodu, posle mesec dana tretmana, obolele vene su nestale, i nisu se čak  pojavile ni nakon naporne i radne letnje poljoprivredne sezone. Ulje belog luka blago se utrljava u proširene vene, potom se stavlja najlonska kesa i umotava se zavojem ili nekom toplom tkaninom. Tretman se radi uveče i ostavlja se preko noći. Ujutro, oprati noge.Recept pripreme ulja od belog luka možete pogledati ovde: recept  za bolne zglobove i leđa

 Jabukovo sirće – najjednostavnije, ali veoma efikasno sredstvo za lečenje varikoznih vena i popucalih kapilara..

Jabukovo sirće sadrži veliku količinu vitamina, minerala, makro i mikroelemenata, uključujući kalijum, kalcijum, gvozđe i jod. Ako pravilno koristiti jabukovo sirće,  pomoći će vam da se izborite sa proširenim venama i popucalim kapilarima, bez bilo koji negativnih i sporednih nuspojava po organizam. Rezultati su vidljivi već nakon 3-4 nedelje.

Najjednostavniji način korišćenja jabukovog sirćeta je utrljavanje u bolesne vene:

To se radi na veoma jednostavan način: natopite parče vate  jabukovim sirćetom i pažljivo utrljajte na problematične delove vena. Tretman treba raditi minimum dva puta dnevno  – ujutro i uveče. Ovaj tretman možete raditi i više puta dnevno. Lečenje je  neophodno sprovoditi najmanje mesec dana.

 Kopriva je takođe veoma efikasna u lečenju proširenih vena.

Ovo lečenje zahteva strpljenja i tačnosti u sprovođenju. Njega možete kombinovati sa drugim načinima u lečenju ove bolesti.

U toku 6 meseci potrebno da pijete napitak pripremljen na sledeći način:

    1 kašiku koprive preliti sa 200 ml vode i na tihoj vatri dovesti do ključanja.
    Posle ohladiti, procediti i podeliti na tri jednaka dela.  Piti tri puta dnevno pre jela.

Lečenje varikoznih vena  vežbama Mikulina

Prilično efikasne vežbe za čisćenje krvnih sudova, koje su pomogle hiljadama obolelih od varikoznih vena,  jesu vežbe  ruskog akademika A.A. Mikulina.

Njegova metoda je vrlo jednostavna: treba se podići na prste tako da su pete uzdignute od poda 1 cm, a onda se naglo spustiti na pete, osetivši laki udar, kakav se oseća pri brzom hodu ili trčanju. Posle tridesetak vežbi, koje se izvode po jedna u sekundi, sledi pauza 5-10 sekundi. Vežbe se mogu obavljati bilo gde, u kući ili prilikom šetnje, svejedno, nekoliko puta dnevno. Ne treba podizati pete više od 1 cm, jer bi to umesto pozitivnog učinka dovelo do nepotrebanog stresa i umora u stopalima.
 Prema mišljenju profesora Mikulina, ove vežbe održavaju organizam u dobroj formi, odlažu starenje, izbacuju oksidanse  i dobra su preventiva protiv tromboflebitisa.

Sudeći po tome da je ovaj naučnik za života ušao u legendu zbog svog čeličnog zdravlja (a o kome je poceo da brine tek kada ga je posle pedesete na to naterao srčani udar), nije na odmet isprobati njegovu metodu.


Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian