Open top menu
nedjelja, 7. rujna 2014.

evo jednog narodnog recepta za snižavanje masnoća u organizmu, kažu da je dobar i za čišćenje organizma nakon obilnih obroka....

           

Sastojci

     400g celera (korijen)
     1 kg limuna
     2 l vode



Priprema


    1.
    Limun oprati i narezati na tanke ploške.Vodu staviti u veliki lonac i u nju dodati limun. 
    2.
    Celer naribati i dodati u vodu s limunom. Kuhati 20 minuta na jakoj varti i ostaviti da se ohladi (preko noći ili 6 sati).
    3.
    Ocijediti kroz sitno cjedilo.
    4.
    Sipati u boce i piti 1 dl prije jela (3 puta na dan). Može se razrijediti sa mineralnom vodom (1 dl limun-celera i 1 dl vode). Čuvati na hladnom dok se pije!
    5.
    Kažu da treba piti oko 2 mjeseca pa onda provjeriti krvnu sliku!

Posluživanje

Kažu da pomaže u izbacivanju masnoće iz krvi, pa ja idem probati, rezultate ću javiti, ako je netko radio slično molim mišljenje!
maki15 ima dobar komntar koji prebacujem u opis posluživanja - pa tko hoće može i ovako - "poznato je da limun gubi vitamine kada se grije preko 60°C. Ja sam prvo iscjedila sok od limuna i ostavila ga sa strane a koru koja je ostala kuhala sam sa celerom. Kada se sve ohladilo i kada sam sve procjedila tada sam dodala sok od limuna. Mislim da je ovako bolje jer tako limun ne gubi svoju vrijednost." - kaže maki15
Pošto me pitaju kakva dijeta - evo prepiska od doktora:
Plan prehrane za osobe s povećanim masnoćama u krvi
Žitarice, kruh i pecivo kruh od cjelovitog zrna žitarica, crni ili raženo kruh. Sve intergralne žitarice i proizvodi od njih, ječam, zob, raž, riža - max. dvije kriške kruha na dan
Mlijeko i mliječni proizvodi obrano mlijeko, jogurt, svježi sir, kiselo mlijeko - svi nemasni fermentirani proizvodi   u manjim količinama
Juhe bistre juhe od mesa(ne masnog) i/ili povrća, riblje juhe
Riba i plodovi mora sva plava i bijela riba (posebno morska - s roštilja ili kuhana ili pečena u minimum masnoće)
Meso i mesni proizvodi piletina i puretina (bez kože), teletina, janjetina i bjeljanjak
Povrće sve osim škrobnih: krumpir, grah, grašak, slanutak, kukuruz   kuhano ili pirjano na malo masnoće
Voće jabuke, višnje, naranče, grejp, mandarine, jagode, maline, kupine, ribiz, borovnice, limun
Napitci kava ili čaj s umjetnim sladilom, voćni sokovi koji ne sadrže šećer
Začini sol, začinsko bilje, ocat, u umjerenim količinama   NE: origano i cimet



Izvor: coolinarika.com

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian