Open top menu
utorak, 9. rujna 2014.

Dr Barnes je prije 50 godina otkrio da je temperatura tijela odličan pokazatelj rada štitne žlijezde, pogotovo temperatura koja se mjeri ujutro, odmah nakon buđenja.


Uveče pripremite toplomjer tako što ćete ga otresti, da temperatura koju pokazuje bude ispod 35 stepeni.  Ujutro, čim se probudite stavite toplomjer ispod pazuha, pripazite da između toplomjera i kože nema odjeće. Toplomjer treba da držite 10 minuta, koje možete iskoristiti da još malo odrijemate. Nakon 10 minuta,odmah očitajte rezultat i zapišite ga. To je jutarnja bazalna temperatura i normalno se kreće od 36,5 i 36,8 stepeni.



Rezultati testa:

Ako je Vaša temeratura između 36,5 i 36,8 Vaša štitna žlijezda radi normalno.
Ako je Vaša temperatura niža od 36,5 stepeni onda se radi o smanjenoj funkciji štitne žlijezde. Simptomi  smanjenje funkcije ili hipotireoidizma su gubitak energije, umor, gubitak kose, suha koža,glavobolja, hronične infekcije, loša koncentracija...
Ako je temperatura viša od 36,8, radi se ubrzanom radu ili hipertireoidizmu. Simptomi  hipertireoidizma su nervoza, gubljenje težine, topla,vlažna koža, ubrzan rad srca.....



Da bi test bio što tačniji potrebno je ponoviti ga najmanje 3 dana za redom.
Ako utvrdite da je temperatura Vašeg tijela iznad opsega normalnih vrijednosti, obratite se ljekaru tradicionalne ili alternativne medicine koji će Vam pomoći da uspostavite normalnu funkciju štitne žlijezde.

(COOLIRANJE.COM)
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian